Friday, October 29, 2010

Keluarga Sosilawati fail saman RM40j terhadap peguam

29/10/2010 7:07pm

KUALA LUMPUR 29 Okt - Keluarga Datuk Sosilawati Lawiya akan memfailkan saman RM40 juta terhadap peguam N. Pathmanabhan dan lima lagi tertuduh kerana didakwa menyebabkan kematian jutawan kosmetik itu secara salah.
Menurut satu kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh firma guaman, Kamarudin & Partners di sini hari ini, saman tersebut akan difailkan di Mahkamah Tinggi Shah Alam pada pukul 10 pagi, Selasa ini.
Pada 13 Oktober lalu, Pathmanabhan, 41, bersama tiga pekerja ladangnya didakwa di Mahkamah Majistret Telok Datok, Kuala Langat, Selangor atas tuduhan membunuh Sosilawati dan tiga rakannya.
Tiga hari kemudian, dua pekerja ladang yang sama, U. Suresh dan K. Sarawanan dihukum penjara tujuh tahun di mahkamah tersebut setelah mereka mengaku bersalah menghapuskan mayat dengan cara membakar keempat-empat mangsa terbabit.
Dalam kejadian tersebut, Sosilawati, 47, mati dibunuh pada 30 Ogos lalu bersama pemandunya, Kamarudin Shamsudin, 47; peguam, Ahmad Kamil Abd. Karim, 32; dan pegawai Bank CIMB cawangan Kampung Baru, Norhisham Mohammad, 38. - Utusan

No comments: